ELPOLLTV

Diu19052024

Back Estàs aquí:Inici Notices ERC Llagostera qualifica “d’irresponsable” al govern municipal per no haver sol·licitat la subvenció en baixa de l’ACA
Dimarts, 07 Maig 2024 06:51

ERC Llagostera qualifica “d’irresponsable” al govern municipal per no haver sol·licitat la subvenció en baixa de l’ACA

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(7 Vots)
Els republicans lamenten que Junts i PSC no hagin demanat l’ajuda que l’Agència Catalana de l’Aigua ha concedit a tots els ajuntaments que la van demanar per tal de poder arreglar la xarxa d’aigua municipal i reparar fuites.

El grup municipal d’Esquerra Llagostera ha expressat la seva preocupació davant la inacció del govern local, format per Junts i el PSC, per no haver sol·licitat una important subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L’ajuda en qüestió estava destinada a la millora i renovació de les xarxes de subministrament d'aigua en baixa i a la digitalització dels sistemes de gestió de l'aigua urbana i el termini de presentació de sol·licituds va estar obert durant gairebé tres mesos.

En la resol·lució, l’ACA ha concedit totes les peticions que van realitzar els 707 ajuntaments de tot Catalunya que s’hi van presentar. Això es tradueix, econòmicament, amb 166.000 euros pel municipi veí de Cassà de la Selva, 234.000 euros per Caldes de Malavella o 300.000 euros per Quart, la mateixa xifra que també ha rebut Llambilles o Vidreres.

El regidor d’Esquerra Republicana i cap de l'oposició, Eduard Diaz, ha comentat: "És una irresponsabilitat que Llagostera no hagi participat en aquesta convocatòria de subvencions, fa temps que venim denunciant la mala gestió dels recursos que es fa des del govern i ara també en la captació dels mateixos.”

Diaz ha afegit que: “Vam prometre que seríem una oposició constructiva i vigilant. Ens sorprèn molt que aquesta subvenció s’hagi passat per alt i que l’excusa hagi estat que no hi ha projectes per fer al municipi en aigua en baixa”. Durant el ple del mes d’abril el grup d’Esquerra va esmentar diverses actuacions que podrien haver estat susceptibles de presentar-se a la subvenció, entre les que destaquen millorar la xarxa del Passeig Pompeu Fabra, el carrer Girona o el carrer Sant Josep.

Aquestes últimes setmanes els republicans ja havien retret al govern el retard en el pagament de proveïdors, després que diverses empreses es queixessin que se’ls debien factures des de feia mesos. “Estar al costat de les empreses no és només anar-les a visitar, sinó també pagar amb diligència pels seus serveis. No podem tenir autònoms del municipi, o de fora, amb milers d’euros per pagar per part de l’ajuntament”.

Des d’Esquerra Llagostera sol·liciten al govern local que es posi les piles i posi remei a totes aquestes problemàtiques per evitar perdre altres oportunitats com ha estat el cas de la subvenció de l’ACA.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.